Translate the Site

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Dennis Ritchie R.I.P.

Αυτές τις μέρες χάσαμε ακόμα ένα μεγάλο όνομα το οποίο καθόρισε το κόσμο της πληροφορίας. Τον Dennis Ritchie. Οι άντρες έχουν τη συνήθεια να μετράνε τα πάντα. Όλα τα αναγάγουν σε ένα μέτρο και μετά ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός αρχίζουν και λένε: "όχι αυτός ήταν μεγαλύτερος, όχι αυτός, ο ένας έκανε πιο πολλά όχι ο άλλος". Αυτά εμένα μου ακούγονται λίγο παιδικά. Μετά το θάνατο του Steve Job ακολούθησε ο χαμός του Dennis Ritchie. Δύο άνθρωποι έφυγαν. Δύο άνθρωποι που με τη δουλειά τους έδωσαν δουλειά σε εκατομμύρια άλλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις συζητήσεις του είδους "αυτός ήταν ποιο σημαντικός από αυτόν, γιατί μιλάτε μόνο για τον έναν και δεν αναφέρεστε καθόλου στον άλλο"... έλεος!

Συλλυπητήρια στις οικογένειές και τους συγγενείς και των δύο εκλιπόντων. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν άνθρωποι που θα ακολουθήσουν τα βήματα τους και θα συνεχίσουν το έργο τους, μέσα από το οποίο και αυτοί οι ίδιοι μένουν ζωντανοί.


Ο Dennis Ritchie έγραψε τη γλώσσα προγραμματισμού C μια από τις ισχυρότερες γλώσσες στη δημιουργία κώδικα και συνέβαλε στην ανάπτυξη του UNIX.

Μερικές παραπομπές όπως πάντα, εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: