Translate the Site

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Καλή καθαρά Δευτέρα!!!

Μετά από την ακατάσχετη κρεατοφαγία των προηγούμενων ημερών, σήμερα είναι μέρα νηστείας και ορισμένες τροφές μόνο επιτρέπονται για βρώση. Μια συνταγή που δοκιμάσαμε το μεσημέρι είναι  η γαριδομακαρονάδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το λάδι με νηστίσιμο βούτυρο. Η συνταγή είναι εύκολη, απλή στην εκτέλεση, γρήγορη, και εγγυημένα πεντανόστιμη. Θα την ευχαριστηθείτε. Σας προτείνουμε να καθαρίσετε τις γαρίδες από την αρχή και όχι ενδιάμεσα για ευκολία και για οικονομία χρόνου.Επίσης συνίσταται μετά από ξενύχτι. Καλή σας όρεξη.

Συστατικά
- 12 μεγάλες γαρίδες  ( ή μισό κιλό κανονικές )
- 1 μέτριο κρεμμυδι
- 1 ποτήρι κρασιού πούμαρο
- 1 1/2 ποτήρι κρασιού λαδι (ή νηστίσιμο βούτυρο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια 7 (ή οτι έχετε στο σπίτι σας)

Οδηγίες
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί
- Προσθέτουμε τις γαρίδες τις τσιγαρίζουμε για λίγο
- Βάζουμε τον χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο οι γαρίδες γιατί σκληραίνουν. 
- Βγάζουμε τις γαρίδες από την σάλτσα και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει
- Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τα ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα άπο τις γαρίδες
- Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες

Περισσότερα εδώ
Καλά κούλουμα και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: