Translate the Site

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ετεροχρονισμένο cracking

Έπεσε το μάτι μου πρόσφατα σε κάτι φωτογραφίες με την ανατομία του Commodore 64 και του Atari 2600. Πραγματικά έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς πώς είναι τα μηχανήματα αυτά από την εσωτερική τους μεριά!
Στη συνέχεια στο ίδιο site είδα την εγχείρηση του iPhone. Με ένα λεπτό εργαλείο σαν λεπίδα ο ριψοκίνδυνος πειραματιστής άνοιξε την συσκευή και φωτογράφισε τη λεπτοδουλειά και όλα τα μέρη του iphone. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς έχει εξελιχτεί η τεχνολογία και από τις παιχνιδομηχανές του '80 έχουμε περάσει στις μικροσκοποικές αυτές συσκευές «πολύμηχανήματα» στην ουσία.
Η τεχνολογία τρέχει και δεν το συνειδητοποιούμε. Πριν από μέρες με ρώτησε ένας φίλος μου αν θυμάμαι την ζωή πριν τα κινητά τηλέφωνα. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πολύ περίεργη ερώτηση και πολύ δύσκολη η απάντηση της.

Η συνέχεια της συζήτησης μετά την μεγάλη παύση που έκανα ήταν πιο συγκλονιστική. «Θα ήταν καλά αν θυμηθείς, ίσως χρειαστεί να το πεις στα παιδιά σου κάποια στιγμή.»

Δείτε το Commodore 64 και θυμηθείτε την απαρχή της τεχνολογίας, τη ζωή χωρίς κινητά και τη χώρα μας με δραχμές. Αυτές ίσως αν συνεχίσουμε έτσι, να μην χρειαστεί να της διηγηθούμε στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: